Te bjudning
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Fluffig frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
några droppa grön karamellfärg
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
½ dl russin
Blanda snabbt ihop degen. Forma till bollar. Grädda mitt i ugnen på 175`i ca 10 min.
4 dl strösocker
2 dl kallt vatten
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Glasyr:
200 gr smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
½ dl kokosflingor
Glasyr
Smält smör, socker och vaniljsocker i en kastrull. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Låt kallna och skär upp kakan i bitar.
Grundrecept
4 äggvitor
0,5 dl strösocker
150 g sötmandel, skållad och malen
4 dl florsocker
Rosa - hallon macarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg.
Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.
Bruna - choklad macarons
Gör macaronsmeten på 125 g hasselnötter och smaksätt den med 2 tsk kakao.
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.
Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
100 g smör, mjukt
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
några droppar valfri hushållsfärg
Hallon macarons
röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt
Choklad macarons
125 g hasselnötter
2 tsk kakao
2 msk nutella
1 msk kakao
Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan.
Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.
Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
Sofies kompisar tyckte det var pännande med alla olika sorters teér.