Fiske kalas
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Fluffig frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
turkos karamellfärg, några droppar
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
Fiskespöna gjorde vi av saltapinnar och snören.200 g sötmandel
200 g strösocker
1 äggvita
1-2 msk kallt vatten
300-400 g florsocker
valfri hushållsfärg
1½ dl socker
karamell färg
spritspåsar
Vispa äggvitorna till hårt skumm.
Häll i lite socker i taget.
När det bildas små toppar så kan man tillsätta kamamell färg.
Spritsa sen ut marängerna och grädda i ugnen.100 gr 45 min-1 tim.
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
Blanda snabbt ihop degen. Kavla den och tryck ut fiskar med pepparkaksformar. grädda mitt i ugnen på 175`.
1½ dl socker
karamell färg
sprittspåsar
Vispa äggvitorna till hårt skumm.
Häll i lite socker i taget.
När det bildas små toppar så kan man tillsätta kamamell färg.
Spritsa sen ut marängerna och grädda i ugnen.100 gr 45 min-1 tim.
200 g sötmandel
200 g strösocker
1 äggvita
1-2 msk kallt vatten
300-400 g florsocker
valfri hushållsfärg