Kreativ paketinslagning
Kategori: Presenter




Kategori: Presenter
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
Kategori: Barnkalas och Fester
Recept på trolldeg:
1,5 dl ljummet vatten
3 dl mjöl
1 dl salt
1,5 msk olja
Gör såhär: Blanda allting till en smidig deg och börja skapa. Om degen känns för kladdig kan du tillsätta mer mjöl. Gör figurer och torka i ugnen på 100° i en timme. När de torkat och kallnat kan du måla benknotorna vita...
Obs: Dessa går inte att äta !
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
Gjorde spindelnätet av smält choklad och en tandpetare som jag ritade nätet med.
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
Blanda snabbt ihop degen. Forma till ben. Grädda mitt i ugnen på 175`.
Smällt choklad och ringla på när de kakorna svalnat.
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
Recept på trolldeg:
1,5 dl ljummet vatten
3 dl mjöl
1 dl salt
1,5 msk olja
Gör såhär: Blanda allting till en smidig deg och börja skapa. Om degen känns för kladdig kan du tillsätta mer mjöl. Gör figurer och torka i ugnen på 100° i en timme. När de torkat och kallnat kan du måla benknotorna vita...
Obs: Dessa går inte att äta !
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
Blanda snabbt ihop degen. Forma till fingrar. Grädda mitt i ugnen på 175`.
Lägg på jordgubbssylt när de svalnat.
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
Gjorde spindelnätet av smält choklad och en tandpetare som jag ritade nätet med.
Kategori: Halloween
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Fluffig frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
turkos karamellfärg, några droppar
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
Blanda snabbt ihop degen. Forma till bollar. Doppa dem i pärlsocker och strö på färgat socker. Grädda mitt i ugnen på 175`i 10-15 min.
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl hallonsylt
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 msk cacao
Blanda snabbt ihop degen. Forma till hjärtan. Grädda mitt i ugnen på 175` i 10-15 min.
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Fluffig frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
turkos karamellfärg, några droppar
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Fluffig frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
några droppa grön karamellfärg
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
½ dl russin
Blanda snabbt ihop degen. Forma till bollar. Grädda mitt i ugnen på 175`i ca 10 min.
4 dl strösocker
2 dl kallt vatten
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
200 gr smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
½ dl kokosflingor
Smält smör, socker och vaniljsocker i en kastrull. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Låt kallna och skär upp kakan i bitar.
4 äggvitor
0,5 dl strösocker
150 g sötmandel, skållad och malen
4 dl florsocker
Rosa - hallon macarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg.
Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.
Bruna - choklad macarons
Gör macaronsmeten på 125 g hasselnötter och smaksätt den med 2 tsk kakao.
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.
Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
100 g smör, mjukt
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
några droppar valfri hushållsfärg
Hallon macarons
röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt
Choklad macarons
125 g hasselnötter
2 tsk kakao
2 msk nutella
1 msk kakao
Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan.
Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.
Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Fluffig frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
turkos karamellfärg, några droppar
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
Fiskespöna gjorde vi av saltapinnar och snören.200 g sötmandel
200 g strösocker
1 äggvita
1-2 msk kallt vatten
300-400 g florsocker
valfri hushållsfärg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
Blanda snabbt ihop degen. Kavla den och tryck ut fiskar med pepparkaksformar. grädda mitt i ugnen på 175`.
200 g sötmandel
200 g strösocker
1 äggvita
1-2 msk kallt vatten
300-400 g florsocker
valfri hushållsfärg
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Fluffig frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
några droppa grön karamellfärg
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
Kategori: Barnkalas och Fester
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
Blanda snabbt ihop degen. Forma till benknotor. grädda mitt i ugnen på 175`.
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Alla deltagare sätter sig runt i en ring på golvet
En person utses att börja.
Personen snurrar flaskan och frågar ”sanning eller konsikvens” till den som tomflaskan pekar. ”sanning” innebär ett ärligt svar! ”konsekvens” innebär ett straff och utses av den som snurrade flaskan. Straffet kan ex. vara att springa runt huset, ringa till någon och säga att du älskar den, krama eller puss en valfri personen i ringen m.m.
Sedan är det den frågade personens tur att snurra flaskan.
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
2 dl socker
1 dl mjölk
100 g margarin
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Fluffig frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Ev karamellfärg, några droppar
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
När jag spritsat på frostingen strödde jag bara på lite färgglatt strössel...
Kategori: Porträtt Fotografering
Kategori: Porträtt Fotografering
Kategori: Porträtt Fotografering
Kategori: Barnkalas och Fester
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Fluffig frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Ev karamellfärg, några droppar
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
150 g smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande)
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1 dl strösocker
½ tsk salt
eventuellt 2 tsk stött kardemumma
ca 1,4 l vetemjöl
Gör en vanlig bulldeg. Kavla ut degen. Blanda smör, kanel och socker till en smet. Bres på det på den utkavlade degen. Vik degen på mitten. Stansa ut blommor med en metallform. (Pepparkaksform). Lägg på plåten, jäs som vanligt. Pensla med ägg och strö på pärlsocker innan de gräddas.
kokos eller ströbröd
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl (ca 240 g)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Kategori: Barnkalas och Fester
Kategori: Barnkalas och Fester
Sockermassa
1 msk gelatin
4 msk vatten
30 g cockosfett
120 ml vit baksirap
850 g siktat florsocker
Häll vatten och gelatinet i en kastrull, När det smällt tillsätt cocosfettet, let det också smälta. Låt det svalna något. Sikta florsocker i en stor bunke. Häll på vätskan. Knåda.
Förvara i plastfolie eller lufttät bunke.
Kan färga med karamellfärg.
Kategori: Barnkalas och Fester
Muffins recept
4 ägg
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
(Ev 4 msk kakao)
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Fluffig frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Ev karamellfärg, några droppar
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är hård och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min.
Dekorera med strössel och snögubbar.600 g mörk choklad, 70 %
2 påsar (260 g) dumlekola
mini-marshmallows
4 dl salta jordnötter
2 dl pistaschnötter
Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna lite.
Dela dumlekolorna. Rör ner kolorna och nästan alla nötter och marshmallows.
Fyll chokladblandningen i en plåt eller form så att den är cirka 3 cm tjock. Ställ in i kylen. Skär upp i bitar när det stelnat.
Kategori: Barnkalas och Fester
Muffins recept
4 ägg
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
(Ev 4 msk kakao)
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Fluffig frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
¼ tsk pressad citron
2 ägg vitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Ev karamellfärg, några droppar
Gör så här :
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min. Vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar marängen kall.
Så här gör man: Lekledaren börjar med att ställa fram stolar på rad, stolsrygg mot stolsrygg. Tänk på att alltid ha en mindre stol än deltagare! Alla deltagare ska gå runt stolarna under tiden musiken spelas, men så fort musiken slutar spela så ska alla sätta sig. Den personen som inte har någon stol är ute! Leklekaren ska alltid ta bort en stol när någon åker ut. Musiken börjar spela, den som inte har någon stol åker ut… osv.
Finalen – Endast en stol kvar! När den endast är två personer kvar så är det final. Den som lyckas sätta sig när musiken slutar spela vinner hela havet stormar!
Dansstopp:
Alla barn får dansa och röra sig till musiken. Så fort musiken stannar ska alla barnen "frysa" till statyer. Den som inte står helt stilla får gå och sätta sig. Den som är kvar sist vinner.
Så lekte vi också att ballongerna inte fick nudda golvet.