close to my heart

Här kan du läsa om mig, mina intressen och en del av mitt liv.

Jul anteckningsblock

Kategori: Alternativ scrapbooking

Jag har scrappat några anteckningsblock.

Här kommer några olika som jag har gjort.

Låt barnen skriva sina önskelister i dem.

Eller inköpen till julfesten,
julmaten som ska handlas eller varför inte julens bästa recept.

Julmarknad

Kategori: Jul ideer

Förra helgen stog jag på julmarknad i Vesene.
Det var så mysigt. Det var en hel del folk, mysig stämmning med julmusik och mycket ljus överallt.
Det doftade gott av kaffe och pepparkakor.

Här är mitt bord med kransar i granris och band, ljuslycktor, hemliga paket, smycken och godis mmHär är strutar med egen gjort marknadsgodis, vilket är mycket poppulärt.
Tar man en vill man gärna smaka en till...osv...

Här är några av mina scrappade kort, tändsticksaskar, etiketter och julanteckningsblock mm.Jag fick sålt en hel del och det känns mycket bra.
Snart ska jag stå på ännu en julmarknad.
Men den gången blir det i Ljung i stället. Den 7 dec kl 14.30-17.
Vem vet vi kanske ses där. I så fall kom gärna fram och säg hej.

Smycken

Kategori: smycken


Jag måste berätta om min nya hobby, en av många.
Jag har börjat på pärlkurs och det är så otroligt roligt. Så kul att tillverka sina egna smycken. Här kommer några bilder på en del som jag har gjort. Jag har lite fler grejer men de bilderna får vänta några dagar.

Här är ett armband med vita sötvattenspärlor:Här är ett lite tuffare armband med svarta pärlor och en fjäril som dekoration.Et hjärta i försilvrad koppar tråd, med svarta pärlor.Två blommor, urkul att göra:En ring med grå pärlor också väldigt kul att tillverka

Duka ditt bord

Kategori: Kurser

Jag har haft ett par kurser med "Duka ditt bord". Den här gången gick det i julens tecken.
Hade tre bordsdukningar,
Den första är en dukning inför adventsfesten, den andra är en dukning infför glöggfesten och den tredje är en dukning inför själva julen.Jag har dukat i vitt och silver. Med mycket ljus. Det tycker jag hör till i adventstider.En liten gåva till gästerna är en fin gest. Här i form av en ängel.Egengjord konfetti att strö ut på bordet är både enkelt, billigt och väldigt dekorativt.
Här har jag gjort snöflingor med hjälp av en snöflinge stanns.Ett enkelt men dekorativt arrangemang.
Små julgranskulor i lite grön mossa upplagt i ett gammalt djupt fat.Här har vi dukningen inför själva julfesten. Allt i rött och grönt.

Ett trå fat med grön mossa och röda juläpplen är både vackert och gammeldags.Så lite kanelstänger så är det ett enkelt arangemang.Ett bord dukat till glöggfesten.
Med allt vad som hör till, rykande varm glögg, mjuk pepparkaka, russin, mandel och pepparkakor förstås.

Deltagarna fick vara lite aktiva också.
Vi gjorde moss bollar, det blev en hel massa fina.

En mossboll som jag gjorde.Så vacker med torkade apelsiner och några kanelstänger.
Enkelt men dekorativt.

Halloween muffins

Kategori: Amerikanska cupcakes

Jag har gjort cupcakes igen. Det är verkligen super kul att göra och så enkelt och gott.Så här blev dom som vita, innan de blev små spöken av dem.Ser smarriga ut...Här har jag gjort cupcakes spöken, en hel bricka full.En närmare titt:

Halloween kort

Kategori: Halloween

Här kommer en halloween hälsning från mina barn.HAPPY HALLOWEEN !!!Emelie som häxa...Alexander som vampyr...Sofie som trollkar..

Halloween pyntat

Kategori: Halloween

Jag gjort iordning här hemma inför halloween. Vi ska ha en halloween fest här nästa fredag.Stora och små fladermöss har jag och barnen klippt ut och satt upp lite här och var i huset. Det blev ganske dekorativt. Enkelt med festligt !Jag har fixat till det lite haloween stämning på köksbänken.Här har jag fixat till några flaskor med lite ruskig text. Tex Ödle ögon.. Häxbrygd... Orm gift...mflJag har scrappat en burk som jag lagt i halloween godis i.En närmare titt.4 stycken av flaskorna som jag fixat iordning.2 läskiga ljus....En närmare titt...Barnen har bakat halloween bullar.Så här fina blev dem och så goda de blev sen. Läskigt goda...Vi försökte oss på att göra häx fingrar...Spök kakor:Spök maränger:Närmare titt:Inbjudningskort till barnens halloween fest, som jag och barnen har gjorde ihopFladermus godispåsar:Jag gjorde ett väldigt enkelt och snabbt ljus arrangemang med spöken, spindlar och mossa.En närmare titt på mina små söta spöken. Allt behöver inte vara läskigt på halloween.På tal om läskigt, såna här skelett fick barnen göra varsina...Jag har gjort enkla ljus lycktor som jag satt på spindlar på.Tre flaskor med blandat inehåll. Allt för att kunna blanda en god häxblandning.