Fekalas
Kategori: Barnkalas och Fester




Blev effektfullt med ballongknippen...

Närbild...

Vi dekorerade även med barbiedockor som fick vingar...




Så blev det dans....




Sockermassa 1 msk gelatin
4 msk vatten
30 g cockosfett
120 ml vit baksirap
850 g siktat florsocker
Häll vatten och gelatinet i en kastrull, När det smällt tillsätt cocosfettet, let det också smälta. Låt det svalna något. Sikta florsocker i en stor bunke. Häll på vätskan. Knåda.
Förvara i plastfolie eller lufttät bunke.
Kan färga med karamellfärg.




Regnbågs dropparna
3 ägg vitor
1½ dl socker
karamell färg
sprittspåsar
Vispa äggvitorna till hårt skumm.
Häll i lite socker i taget.
När det bildas små toppar så kan man tillsätta kamamell färg.
Spritsa sen ut marängerna och grädda i ugnen.100 gr 45 min-1 tim.

De magiska regnbågs kakorna:
125 g margarin
3 dl socker
2 stora ägg
½ msk vaniljsocker
4½ dl mjöl
1 dl cacao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 påse nonstopp
Rör margarin, socker, ägg och vaniljsocker till en smet.
Blanda mjöl, bakpulver, cacao och salt. Blanda ihop.
forma till runda bollar och platta till dem lite.
Sätt i nonstoppen och grädda i ugnen 15-18 min i 175´.


Muffins recept 4 ägg
4 dl socker
2 dl mjölk
200 g margarin
6 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Ev 4 msk kakao
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.
Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.
Låt muffinsen svalna och spritsa sen på frostingen.
Choklad frosting
100 g mjukt smör 3/4- 1 pkt florsocker 3 msk mjölk 1½ msk kakao Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon. Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen. Klart att spritsa på dina cupcakes!

Sockermassa 1 msk gelatin
4 msk vatten
30 g cockosfett
120 ml vit baksirap
850 g siktat florsocker
Häll vatten och gelatinet i en kastrull, När det smällt tillsätt cocosfettet, let det också smälta. Låt det svalna något. Sikta florsocker i en stor bunke. Häll på vätskan. Knåda.
Förvara i plastfolie eller lufttät bunke.
Kan färga med karamellfärg.


Dags att göra fe spön...






Godispåsarna...
