Två sorters nya cupcakes
Kategori: Amerikanska cupcakes
Cupcakes med smak av jordgubbar:
Den här gången har jag sprittsat grädde och sen dekorerat med jordgubbsströssel på.
Här är ett helt fat med nybakade cupcakes.
Här har jag gjort en till variant
Choklad cupcakes med vita rosor:
Den här varianten är med chokladfrosting.
Choklad frosting
100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
3 msk mjölk
1½ msk kakao
Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon. Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
Klart att spritsa på dina cupcakes!
Så har jag gjort rosorna och bladen i sockermassa.
Sockermassa
1 msk gelatin
4 msk vatten
30 g cockosfett
120 ml vit baksirap
850 g siktat florsocker
Häll vatten och gelatinet i en kastrull, När det smällt tillsätt cocosfettet, let det också smälta. Låt det svalna något. Sikta florsocker i en stor bunke. Häll på vätskan. Knåda.
Förvara i plastfolie eller lufttät bunke.
Kan färga med karamellfärg.
Bloggadress: http://styggalillaloppan.blogspot.com