close to my heart

Här kan du läsa om mig, mina intressen och en del av mitt liv.

Amerikanska cupcakes

Kategori: Amerikanska cupcakes

Jag har bakat Amerikanska cupcakes. De är vackra att se på och goda att äta. Mmmmm

Här kommer några bra recept:



Ett bra grund recept på muffins.

Muffins recept

4 ägg

4 dl socker

2 dl mjölk

200 g margarin

6 dl vetemjöl

4 tsk vaniljsocker

4 tsk bakpulver

Ev 4 msk kakao

Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och häll sedan i det smälta margarinet och mjölken ägg och sockerblandningen. Häll i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vispa.

Häll i smeten i formar och grädda i ugnen i ca 12 min i 200 g.


Låt muffinsen svalna och bred sen på frostingen.
 

Frosting (Fast)


200 gram Philadelphiaost
50 gram smör
2 matskedar vaniljsocker
Ca 8 dl florsocker (känn på koncistensen)

Blanda ingredienserns i den ordning de står i en matberedare och blanda tills det blir en jämn smet. Tänk på att göra frostingen precis innan muffinsen ska dekoreras eftersom den stelnar lite sedan och går då inte att bre eller spritsas på. Detta recept kan varieras i oändlighet med choklad, kokos eller vad man nu gillar.


En till variant :



Frosting (Inte så fast)


200 g Philadelphiaost

Florsocker (smaka av så den blir lagom söt) ca 1-2 dl.

Rör ihop en burk Philadelphiaost och florsocker så att du får en mjuk och smidig frosting. Bred på frostingen på muffinsen.

Deckorera sen efter gen smak och tycke.





Fluffig frosting


2,3 dl strösocker

0,8 dl vatten

¼ tsk pressad citron

2 ägg vitor

1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj

Ev karamellfärg, några droppar

Gör så här :

Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar att sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning- detta momentet bör ta 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min. Vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar marängen kall.




Choklad frosting


100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
3 msk mjölk
1½ msk kakao

Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon. Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
Klart att spritsa på dina cupcakes!


Till dekorationer "hjärtat" ovanpå cupcaksen:

Sockermassa

1 msk gelatin

4 msk vatten

30 g cockosfett

120 ml vit baksirap

850 g siktat florsocker

Häll vatten och gelatinet i en kastrull, När det smällt tillsätt cocosfettet, let det också smälta. Låt det svalna något. Sikta florsocker i en stor bunke. Häll på vätskan. Knåda.

Förvara i plastfolie eller lufttät bunke.

Kan färga med karamellfärg.

Kommentarer

  • michaela säger:

    UNDERBARA! :D

    använder du dig av sockermassa någongång? :) jag tänkte att - om du nu gör det - fråga ifall man kan ha frosting och sen sockermassa över för att få dom fylliga? :)

    2009-03-28 | 19:26:34
    Bloggadress: http://michaelagustavsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här: